Near Loretto, MN

 

The goal of this project was to consolidate the living needs of the clients to the top level of the rambler walkout plan so they can enjoy one level living in their retirement without moving from their spectacular property. The existing spaces were reorganized to allow for expansion and to create a good flow throughout the home. This included moving the existing garage to the opposite end of the house to provide a master bedroom suite, new formal entry and more interior elbow room throughout. The walkout level will become the kids’ rec room and bedrooms for when they visit. The house follows the curvature of a hill on the site and affords great views of the surrounding countryside. Vaulted interior features were added to increase glass area for even more dramatic views. The project is currently in the planning stages with construction to proceed in 2013.

 

Elev