Located in Fergus Falls, MN

 

The new Area Headquarters building brought together employees from several areas for the first time.  The existing office/warehouse building was totally remodeled for this purpose.

 The result is a very successful project, giving the DNR a new fresh image, and a facility that greatly improves their operating efficiency.

 


The existing metal component building was remodeled to provide a comfortable office environment, housing 45 employees in 13,500 SF, with the remainder used as vehicle parking and storage.  Existing mechanical systems were re-used and added to as required. Interior finishes and furnishings were designed as part of our work.

 

Before

 

The MN Sustainable Design guidelines were used in site design, building design and construction methods, resulting in an excellent score of 78 points on a 100 point scale.

After